Kerst

21 december 2017

We zijn op school volop aan het oefenen voor het komende kerstfeest. De kinderen zijn de liederen aan het oefenen die ze zullen zingen. Er worden teksten geleerd en ook het orkest oefent trouw.

Kerstfeest is het feest van Gods wonderlijke en grote liefde voor schuldige mensen. Jezus kwam niet om de schuldige mens te straffen, maar om Zijn eigen leven te geven, dat is toch onvoorstelbaar?

God is beledigd door onze zonden. Hij vraagt als Schepper van de mens om ons hart, onze liefde, volledig respect voor Zijn regels, volmaakte liefde ook voor onze naaste. God heeft de mens geschapen om door die mens geëerd te worden.
Het is niet gegaan zoals het bedoeld was. Toch heeft God geen punt gezet en de mens maar laten gaan. Hij heeft ons niet prijs gegeven aan de duivel. Maar wat meer telt, zwaarder weegt dan ons minnen, is de plus van Jezus leven en sterven. De Heere Jezus is voor Zijn Vader zoveel waard! Hij is de volmaakt liefhebbende en gehoorzamende Zoon.

We zien Jezus vernederd liggen in een arme kribbe. Hij is de Knecht, de dienstknecht Die alles geeft wat Hij heeft. Hij sterft over meer dan 30 jaar aan een kruis, tussen hemel en aarde. Hij draagt de vloek en schande, die wij verdienden.
Wat wil God van ons? Dat wij knielen voor Jezus. Hem vragen: ‘Heere Jezus, Ik het was ook zo nodig dat U voor mij stierf, dat u ook stierf voor mijn zonde en schuld. We mogen Hem bedanken dat we welkom zijn. We mogen ook geloven dat Hij ons vrijspreekt, ja zelfs aanneemt tot Zijn kinderen. Wie Jezus eert, wordt geëerd. We kunnen alleen op de kosten van Jezus in de hemel komen.

Wat zou het vreselijk zijn als God later tegen ons zegt: ‘Je hebt nog nooit voor Jezus geknield. Je dacht zonder Mijn Zoon in de hemel te komen? Jouw strafblad staat nog open.’ Vreselijk als er ouders, kinderen en leerkrachten verloren zouden gaan en Zijn uitgebreide armen wegslaan. Als we Jezus negeren en het er niet voor over hebben om tot Hem te bidden.

Kom toch tot Jezus. En laat de vreugde biddend toe. Want Jezus verdiende niet alleen vergeving. Maar God wil ons graag veel meer geven. In dit leven mogen we genieten dat Hij zegt: ‘kind van me, je mag nu al altijd met Mij leven. En al het Mijne, dat is van jou.

Waar kom je nou zoveel liefde tegen? Wie is als onze God? Kerst is een feest met grote dankbaarheid en verwondering over zoveel liefde! Maar ook met een traan om wat het Hem kostte en het aandeel wat ik daaraan had en heb. Maar ook met een vreugde die je helemaal doortintelt! Van harte aanbevolen. Daar wordt een mens pas echt door getroost en warm van!


Terug naar het nieuwsoverzicht