Gedragsregels

8 februari 2018

We hebben op school regels om het onderwijs goed te laten verlopen en de sfeer veilig en prettig te laten zijn. Zo is het nodig dat kinderen respect hebben voor de leerkracht en voor elkaar. We moeten het goede voor elkaar zoeken, elkaar liefhebben en zorgen voor veiligheid.

Ook zijn er regels zoals ‘niet rennen in de gang’ enz.

In de afgelopen week stond de regel centraal 'We spreken goede woorden'. Naast het letten op ons taalgebruik, de waarheid spreken, niet schelden en niet roddelen is het belangrijk dat we elkaar bemoedigen en een compliment geven. Mooi als dat een gewoonte wordt!

In de komende week is de regel ‘We spelen fijn op het plein’. Wat is het fijn als het veilig is, als je leuk samen kunt spelen! En als er een verschil van mening is dat je dat op kunt lossen. Als de ander jou dan serieus neemt en jij die ander! Als iemand ‘Stop, hou op’ zegt, moet daar echt naar geluisterd worden, anders neem je de ander niet serieus en is het niet veilig. Jammer dat deze regel niet overal doorgevoerd kan worden, dan was er geen oorlog meer … Misschien is het wel een goede tip om hem thuis ook toe te passen. In combinatie met goede en bemoedigende woorden, kom je een eind. Ook dan nog de vraag: ‘Hoe maak ik de ander gelukkig?’ En … een gebed om liefde, wordt altijd verhoord.
Op school hebben we de regel dat kinderen met hun eigen groep of met een groep hoger of lager mogen spelen. We hopen dat onze kinderen veel en met veel plezier zullen spelen. Veel buiten en veel bewegen, dat is goed voor een mens.


Terug naar het nieuwsoverzicht